Recept za DOMACU VEGETU
1KG Soli,500g crnog luka,1kg crvene paprike, 1,5kg sargarepe, 1,5kg 
paradajza, 2 komada persuna sa listom, 2 komada celera sa listom, 4 
komada praziluka. Sve se samelje na masinu za meso ili blender, ili 
trenicu, dobro izmesa, odstoji par sati, potom stavi u tegle, dobro 
zatvori i stavi u spajz, nepromenjeno moze da stoji i do 2godine. To je 
moje iskustvo. Od ove mere se dobije 7 do 8 tegli od 700gr.
I recept:
1 kg celera
1 kg paškanata
1 kg peršuna
1 kg mrkve
1 kg soli 
1 veza peršunovog lista
1 veza lista celera
Sve samleti na mašini za meso, posoliti i izmešati. Napuniti tegle i čuvati u ostavi do godinu dana, može i duže.
II recept
1 kg mrkve
1 kg peršuna
1 kg celera 
3 korena paškanata
1/2 kg kelerabe
1/2 kg zelenog paradajza (rajčice)
3-4 glavice crnog luka
800 gr soli
Postupak isti. Oprano, posuženo povrće samleti na mašini za meso, 
pomešati, posoliti i staviti u tegle. Ja napravim jednu meru i imam 
preko cele godine. Domaće je ipak najbolje!
 
Нема коментара:
Постави коментар