Странице

понедељак, 11. фебруар 2013.

dOMAĆI kVASAC

Pomijesaj 50g brasna 850 ili razenog sa 1 dl vode i ostavi pokriveno na toplom, drugi dan dodaj 150 g brasna i 1,5dl vode, pomijesaj, pokri i ostavi do slijedeceg dana, To ti je kvas. Zamijesi s njim kruh i otkini komadic za slijedeci put.
to ti je to, pozzz…



Evo dva recepta http://www.coolinarika.com/recept/beskvasni-jecmeni-hleb/
http://www.coolinarika.com/recept/kruhhljeb-sa-sodom-bikarbonom/
Iako, nije mi jasno zašto kvasac nije dobar, kad ga preporučuju jesti (B vitamin ili tako nešto)




Ruski recept hleba bez kvasca- umesto kvasca stolecime koristili HMELJ(лат. Humulus):
1. Припрема квасца
1.1. Suvi hmelj dopuniti dvostruko vodom,i kuvati ,dok se neukuva voda na pola.
1.2. Posle 8 sati procediti
1. 3.Jednu solju toj tecnosti sipati u teglu od pola litra,dodati 1 kaf.kas. secera ili meda,pola solji brasna,dobro promesati.
1.4.Gotovu smesu ostaviti na toplom 2 dana,narastice otpriliki duplo.
1.5. Cuvati u frizideru,dodavati u testo umesto kvasca.

Нема коментара:

Постави коментар